Ontdek de Haute-Saône

Camping la Jonquille

Kleine groene camping gelegen midden in de natuur van de Haute-Saône

Ga je graag kamperen maar heb je geen tent, zijn de kinderen er nog te klein voor of heb je dit jaar geen zin in al dat gesleep met die campingspulletjes?
Dat treft, je kunt terecht in de gezellige safaritent op onze kleine groene camping midden in de natuur op de uitlopers van de Vogezen.
Met alles er op en er aan om een heerlijke relaxte vakantie te vieren.
De safari tent staat op het bovenste tentenveld met schitterend uitzicht over de vallei.
En, uw hond mag ook mee!

gezellig samen eten

Ongedwongen en gezellig

Twee keer in de week kun je aanschuiven voor een gezellige maaltijd: op maandag koken we uitgebreid en op donderdag is het pizza avond.
We houden van mooie gedekte tafels in de open lucht, bij minder weer eten we in het ‘theater – de open huiskamer- of zetten we er een grote tent bij op.

vakantie om te ontspannen

In het ‘theater’ is het cafeetje open van 17.00 – 19.00, overdag kun je er terecht om te spelen, te lezen, te koken, te eten…spellen, boeken, tijdschriften en een volledig ingericht keukentje , een grote tafel en stoelen zijn in het ‘theater’ aanwezig.

Een all round masseuse heeft haar tent op een geheim rustig hoekje van de camping op geslagen. Dus ook om te genieten van een heerlijk ontspannen massage hoeft u niet van de camping af. Op vrijdagochtend kun je mee doen aan yoga of een essentrics body workout op muziek.

luchtfoto la Jonquille

Vrij in de natuur

Tijdens de zomer vakantie zijn er altijd veel kinderen , door het kleinschalige karakter vinden ze elkaar snel : lekker in het spannende bosje spelen:  stookhout zoeken voor het kampvuur of boshutten bouwen, tafeltennissen, op de schommel , glijbaan, zandbak of het zwembadje. Er is een ‘kub-spel’, jeu de boule ballen, badminton rackets enz.

Reacties van gasten (zoover)


Cock de Gram

Formidabel

Al verschillende keren op deze camping geweest, soms meerdere keren per jaar. Dat zegt al genoeg: het is hier fantastisch. De ligging, het uitzicht, de gezelligheid, het schone sanitair, de 'happy hour', de billijke prijzen, en niet te vergeten de eigenaren Herman en Jacqueline, twee mensen met hart voor de zaak en de gast.

kamperen midden in de natuur met de luxe van een volledig ingerichte safari tent

De camping ligt op een van heuvel met een schitterend uitzicht over een vallei waar roofvogels zweven op de thermiek en herten zich laten zien als ze tegen de avond komen grazen in het veld tegenover de camping. Met wat geluk komen ook de wilde zwijnen tevoorschijn.

De camping in het kort

Uitzicht over een vallei

De Haute-Saône ligt net onder de Vogezen en heeft daardoor een prachtig glooiend landschap. Door deze ligging profiteert de streek van een micro klimaatje, niet dat het nooit regent maar over het algemeen is het weer totaal anders dan in de Vogezen zelf.
De camping ligt op een heuvel met een schitterend uitzicht over een vallei waar roofvogels zweven op de thermiek en herten zich laten zien als ze tegen de avond komen grazen in het veld tegenover de camping. Met wat geluk komen ook de wilde zwijnen tevoorschijn.

Er is meer dan genoeg te doen

In de omgeving is een heel scala aan leuke dingen te doen: van boomtop klimpartijen tot glasblazen, van snoepjesfabriek tot hete lucht ballon varen, van mountain biken tot wildwater kanoën, van klimmen tot ……zwemmen in en luieren aan een riviertje.

Je kunt eindeloos wandelen of fietsen over de landelijke weggetjes die zich door bossen en velden van het ene dromerige dorpje naar het andere slingeren. Daarbij verwonder je je over de ongerepte natuur: in de berm staan allerlei wilde kruiden en planten zoals wilde salie, wilde orchideeën enz.

Het echte boogschieten

Naast de jaarlijkse bootcamp boogschieten begin juli kun je op aanvraag ook kennis maken met deze sport, we hebben een eigen boogschietbaan en bogen. Ben je al lid van een boogschietbond dan kun je zelfstandig van de baan gebruik maken. Verder organiseren we nog een workshop smartphone fotografie en een yogaweekend met gezond eten, de juiste data zijn te vinden op onze website.

Vervelen is uitgesloten

De stadjes in de buurt hebben een rijk verleden, bieden mooie architectuur, gezellige dag- avond- en rommelmarkten, muziekfestivals, zomerfeesten, middeleeuwse spectacles en veel meer. Elke dag staat op een bord bij de receptie beschreven wat er die dag te doen is in de omgeving, je hoeft dus niets te missen en je zeker niet te vervelen.

boogschieten
receptie

Contact

  • Adres

    6, rue des jonquilles
    70210 HURECOURT

  • Telefoon

    0033 689 69 82 31 (Jacqueline)

    0033 676 42 86 25 (Herman)

© Safaritent-Frankrijk 2020