Welkom op Le Puy Ardouin

Le Puy Ardouin

Op Le Puy Ardouin bieden wij onze gasten een stille plek

Op Le Puy Ardouin bieden wij onze gasten een stille plek, ver weg van alle drukte, waar rust en ontspanning centraal staan. Omdat Rust en Ruimte uitgangspunt zijn is Le Puy Ardouin niet geschikt voor gezinnen met jonge kinderen (tot 16 jaar).

Le Puy Ardouin is een eeuwenoude Ferme op een idyllisch landgoed. Temidden van de reusachtige kastanjeboom en indrukwekkende rotsformaties bevinden zich onze gites en volledig ingerichte safari- en deserttenten. Ook zijn er 6 kampeerplekken voor uw eigen tent. Een verblijf op Le Puy Ardouin staat garant voor rust, ruimte en ontspanning.

De Vendee

De Sud Vendee staat bekend om haar micro- klimaat en haar daarmee gepaard gaande grote aantal zonuren! Met 2300 zonuren per jaar heeft de Vendee meer zonuren dan bijvoorbeeld de Côte d'Argent (Les Landes, omgeving Bordeaux) en doet het nauwelijks onder voor het Middellandse zee gebied.

De Ferme

De Ferme ( Boerderij) is van 1694 en uit massief granite gebouwd. In deze Ferme bevindt zich de grote Salon die wij  gemeenschappelijke ruimte. Voor onze gasten hebben gemaakt. Hier kunt u bij slecht weer opwarmen bij de haard, hier is altijd WiFi, hier kan je een spelletje doen aan de grote tafel of eventueel andere gasten ontmoeten. In overleg kunt u hier eventueel sportevenementen zoals Tour de France kijken op tv. Ook het verse stokbrood van onze broodservice kan hier opgehaald worden. De gemeenschappelijke ruimte is open van 08.30 tot 22.00 uur.

Verwarmd zwembad en sauna

Omdat we steeds meer gasten in het voor en na- seizoen kregen hebben we ons fijne zwembad in 2016 voorzien van verwarming. 

In 2016 werd en nog een lang gekoesterde wens waarheid: Op een werkelijk prachtige plek met prachtig uitzicht hebben we deze “Bien Etre”  , onze Hout gestookte sauna geplaatst.  Echt ontspannen is nu heel eenvoudig geworden!

Desert tenten

Deze tenten staan op een robuust houten vlonder van 6.0m x 6.0m, voorzien van 1 of meer vloerkleden. Hierdoor wordt een aangenaam en prettig klimaat in uw tent gecreëerd.
De afmeting van de Desert tenten zijn 6 meter breed, bij 4 meter diep. De hoogte van de tenten is 3 meter. Door de bijzondere vormgeving en uiterlijk geven de Desert tenten u direct een aangenaam en warm gevoel.

Safari tenten

De Safari tenten staan op een robuust houten vlonder.. De afmetingen van de Safari tenten zijn 5.0m breed bij 7.0m lang. De hoogte van deze dubbelwandige tenten is 2.90m. Door de rechte wanden van de ruime binnentent (5.0m x 5.0m) wordt een groots gevoel gecreëerd. Onder de 2 meter brede luifel kunt u heerlijk in de Franse buitenlucht in uw loungebank of in uw relaxstoel zitten.
De Safari tenten zijn standaard voorzien een vast 2-persoonsbed en van een bank die tevens als comfortabele (extra) slaapbank kan dienen.


Reacties van gasten (zie Zoover)

Teun en Carlijn

Een onvergetelijke vakantie

Wij hebben een onvergetelijke vakantie gehad. Twee weken genoten van het echte Franse leven en van de gastvrijheid van twee super lieve en hardwerkende mensen! Le puy ardouin is zeker een aanrader als je tot rust wil komen. Bedankt voor de mooie tijd!

Wilt u een ruime plek en volop privacy?

Op Le Puy Ardouin staan rust en ontspanning centraal en bieden wij u een stille plek, ver weg van alle drukte.

De camping in het kort

Het campingveld

Op de mooiste plekken op ons terrein staan voor u enkele zeer sfeervolle en volledig ingerichte Safari- en Desert tenten klaar. U kijkt vanaf een kleine heuvel richting het dal en u heeft o.a. zicht op de gigantische eeuwen oude kastanje en op ons natuurterrein met haar mystieke hunebedachtige stenen. Onze plekken zijn bijzonder ruim en bieden u veel privacy. De sfeer van kamperen in het rurale groen, gecombineerd met het goede leven van het Franse platteland brengen u wellicht de schoonheid en rust van de eenvoud.

Kampeerplekken

Verdeeld over het terrein zijn er 6 kampeerplaatsen voor uw eigen tent. Op een zonnige plek tussen zwembad en moestuin of in de schaduw van de oude kastanjeboom kunt u uw eigen tentje opzetten. Alle faciliteiten en activiteiten staan tot uw beschikking. Elke kampeerplek is voorzien van een stroom aansluitpunt.

Pizza avontuur

In het hoogseizoen worden er regelmatig pizza avonden georganiseerd. Bij voldoende deelnemers wordt de oude broodoven opgestookt om samen met u uw eigen ambachtelijke pizza te bakken. U stelt met diverse gereedstaande ingrediënten uw eigen pizza samen. Verser en ambachtelijke heeft u nog nooit een houtgestookte pizza gegeten. Dit pizza-avontuur, inclusief salade, 1 drankje en een nagerecht, wordt u aangeboden voor €17.50 p.p.

Stiltewandelingen

Een keer per week, vaak op maandag, maar afhankelijk van het weer, maken wij in alle vroegte een stiltewandeling van zo’n 7 of 11 kilometer en u bent van harte welkom om met ons mee op pad te gaan. Het wandelen in de ochtend, in gezelschap èn in stilte opent de zintuigen en heeft vaak een verkwikkend effect.


Contact

  • Adres

    Camping Le Puy Ardouin 

    85120 - Saint Pierre du Chemin
  • Telefoon

    00 31 62 00 89 63 7

© Safaritent-Frankrijk 2017

Delen