Ontspannen, ontmoeten, ontdekken

Place de la Famille

Kleinschalige glamping met safaritenten en gîtes voor families met kinderen tot 10 jaar in de prachtige Dordogne

De Glamping faciliteert families om zich te ontspannen en op te laden. Je verblijft in één van de 9 comfortabel ingerichte safaritenten met privé sanitair in het badgebouw, in de 6- of in de 4 persoons gîte.  De safaritenten staan gezellig rond de BBQ/picknickplaats op het ruime tentenveld; de vrijstaande gîte heeft 3 mooie slaapkamers en de gîte Achterom het beste uitzicht van de hele Glamping...

Ontspannen

Ontmoet de andere gasten rond het zwembad of op de Place met haar speel- en eetmogelijkheden. Het plein begint met een open schuur van ruim 300 m2. Daarin staan aan de ene kant lange tafels, een self-service met heerlijke koffie en ijsjes, een spelletjeskast, een reuze-box en een Little-people hoek.

Ontmoeten

Aan de andere kant een voetbal- en pingpongtafel en, favoriet bij de kinderen: het speelkasteel met ballenbak en reuze-lego. Op het grasveld, omheind door schaduwrijke platanen staan speeltoestellen en een zandbak voor de kinderen en een grote loungeset voor de ouders.

Ontdekken

Op zondag en dinsdag kun je aanschuiven voor een gezellige maaltijd met kindermenu op het plein. De kinderen eten aan hun eigen tafel en vermaken zich op het plein, terwijl de ouders samen (na)tafelen. Op donderdagavond organiseren we een BBQ.


Reacties van gasten (zie Zoover)

Kim

Echt vakantie voor het hele gezin!

Wij waren hier voor de 3e keer en hebben inmiddels 3 van de 9 tenten bewoond. Loes en Chris zijn zeer gastvrij en behulpzaam. USP's: eigen badkamer, ontbijtservice (afwas wordt voor je gedaan), het mee-eetconcept waarbij de kids eerst eten en dan pas de volwassenen, de bomvolle spelletjeskast gecategoriseerd op leeftijd, de speurtochten in alle omliggende stadjes! Fantastisch! Iedereen geniet! Ik heb zelfs boeken gelezen! Top!

Genieten met het gezin!

De safaritenten staan gezellig rond de BBQ/picknickplaats op het ruime tentenveld

De camping in het kort

Eindelijk vakantie

De geluidsinstallatie voor een kinderdisco staat klaar.. Op de dag van aankomst serveren we graag twee verse quiches en een salade op jouw terras. Met 4 verschillende vullingen om uit te kiezen! 

Zwemmen voor groot en klein

Het omheinde zwembad van 6 bij 12 meter loopt trapsgewijs af van 0m.30 naar 1m.40. Terwijl de kleinsten zich vermaken op het niveau van 30 cm met gietertjes en ballen, beklimmen de grotere kinderen hun opblaas krokodil of eenhoorn in het diepe gedeelte. Tikkertje, opduiken, overgooien en de schoolslag oefenen. Er staan ligbedden rondom en op het plein kun je een ijsje eten.

Er is zoveel te zien en te beleven

In de accommodatie ligt een informatiemap met ontdekkingskaarten waar de leukste uitstapjes met kinderen tot 10 jaar op beschreven staan, geordend onder familie- en dierenparken, kastelen en tuinen, grotten en musea, fiets-, kano- en boottochten, waterplezier, binnenactiviteiten en 'uit eten'. De stads-speurtochten van Place de la Famille zorgen dat de kinderen zich ook vermaken tijdens een stadsbezoek aan Sarlat, Saint-Géniès, Salignac, Terrasson, Rocamadour of Montignac. Vraag de eigenaren gerust om advies of  om bijvoorbeeld fietsen te reserveren tijdens het dagelijkse receptie-/inloop-uur.

Dat is pas ontspannen

Het terrein is overzichtelijk, de kinderen kennen snel de weg. Laat ze maar gaan kijken of er al iemand in het speelkasteel is; het zwembad is omheind en ze zijn met al die ouders nooit helemaal ‘uit het oog’. Als de kids in bed liggen, kunnen die ouders nog een drankje of spelletje doen. Of ontspanning door inspanning? Een kwart van de ouders brengt hun ATB, racefiets of trimschoenen mee; het aantal GPS-routes breidt zich ieder jaar uit.

Contact

 • Adres

  La Mauratie

  24590 Jayac

 • Telefoon

  00 33 6 45 08 62 90

 • Email

  info@placedelafamille.nl

© Safaritent-Frankrijk 2020